Om mig

 

 

 

 

 

 

 

 

At Føde

Doula og Hultén Fødselspraktiker

Mette Bangshof Engmose

Om mig

HVEM ER JEG:

 

Jeg hedder Mette og er gift med Thomas, som jeg har vidunderlige børn med, Villads og Viola. Villads fødte jeg efter fødselsforberedelse hos APA, det tog 18 timer. Viola fødte jeg med teknikkerne fra Smertefri Fødsel, det tog 4½ time.

 

Vi bor i Allerød, som vi er flyttet til efter en udstationering gennem 1½ år i det sydøstlige England. Jeg har lavet en del fødselsforberedelser i England og er derfor helt hjemme i det engelske "fødselssprog", hvis der er behov for det.

 

Jeg blev uddannet som fysioterapeut i starten af 2001. Jeg har arbejdet som dette siden, både en del år på hospital, som underviser og til sidst i kommunalt regi. Jeg har altid været superglad for mit arbejde, jeg elsker, når jeg gør en forskel for de mennesker, jeg arbejder med.

 

 

Men nu er det tid til noget andet – noget jeg brænder vildt og inderligt for, min store passion: Fødsler!

 

Jeg vil gøre en forskel for de fødende og deres partnere, jeg vil skabe fantastiske fødsler og ikke mindst vil jeg være med til at skabe en ny fødekultur og en ny slags fødselsfortællinger: De gode fødsler.

Fødselsfortællinger skal ikke fokusere på smerter, skrækscenarier, vestimulerende drop eller jordemødre, der ikke har tid til noget som helst. En fødsel er ekstremt hårdt arbejde, den er kompleks og mange af os oplever at komme derud, hvor vi ikke anede, vi kunne komme – men fødslen er også det vildeste og mest vidunderlige, du nogensinde bliver udsat for. Fødselshistorier skal i stedet fokusere på de stærke fødselskræfter, det vidunderlige team med og omkring kvinden, trygheden og den berusende lykkefølelse, der smittede alle i rummet.

 

Med min naturvidenskabelige og faglige baggrund er det helt naturligt for mig at bevæge mig rundt på diverse hospitaler og jeg "taler deres sprog" og ved, hvordan man kommunikerer og stiller de rigtige spørgsmål på den rigtige måde. Jeg kan godt lide, når der kommer tal og facts på bordet, noget konkret at forholde sig til. Men både min erfaring og min menneskelige natur ved, at der er en masse, der ikke kan måles og vejes – eller laves evidens på. Derfor bruger jeg bl.a. rebozo og akupressur i mit arbejde med gravide og fødende.

 

Om du ønsker at føde med teknikkerne fra Smertefri fødsel, fra Mamaprofylax, fra Hypnobirthing, yoga eller hvad som helst andet, det er slet ikke vigtigt for mig. Jeg støtter dig uanset. Det vigtige for mig er, at du får lige nøjagtig den mest vidunderlige fødsel, nemlig DIN drømmefødsel - fyldt med kærlighed, nærvær og tryghed.

 

 

Hvad er vigtigt for mig i mit arbejde som doula?

 

Jeg tror på, at din krop er designet til både at give plads til barnet gennem graviditeten og til at skubbe barnet ud under fødslen. Kroppen ved præcis, hvad den skal gøre – hav tillid til den! Og giv så tid! Så længe mor og især jeres baby har det godt, er der ingen grund til, at du eller dine veer skal passe ind i nogen af sygehusenes standardskemaer.

 

Når du føder, skal du slet ikke bruge energi på eller bekymre dig om hvorvidt, jordemoderen og andre tilstedeværende nu også husker OG respekterer dine ønsker til fødslen. Du skal bare vide, at dét er der nogen, der tager sig af og har styr på.

Der er rigtig mange kvinder, der har forberedt sig utroligt grundigt til fødslen. De har googlet og fået en masse viden og har forholdt sig til alle mulige nye informationer og mange har også lavet en ”ønskeseddel” til fødslen - og de fleste får da også givet den jordemoderen. Og der er ingen tvivl overhovedet: jordemødre ønsker virkelig at opfylde dem – hvis de dog bare havde tiden til og muligheden for det.

 

Jeg arbejder for, at du og dine fødselsønsker bliver respekteret og at du føler dig tryg og ikke alene – du skal have DIN ønskefødsel!

 

Jeg følger dig hele vejen!

 

Kvinder har oftest en kæreste eller anden fødselspartner med sig, men det giver en helt anden og ekstra dimension at have en doula med. En professionel, der kender til fødsler og en, der kender dig - og ikke mindst en, der er hos dig hele tiden.

 

Der er så vigtigt, at du ikke føler dig alene og overladt til dig selv eller er nervøs. Når man står i en ny situation, som alle fødsler er, er det helt essentielt, at du er tryg – og det gælder altså både i graviditeten og under fødslen.

 

Jeg er der for dig i graviditeten, hvor mange ofte gør sig en del tanker om den forestående fødsel og har brug for at blive støttet i at træffe en masse valg. Nogle gange kan man have brug for den faglige sparring uden, at det nødvendigvis er en (ukendt) jordemoder og nogle gange kan man have brug for at få forklaret, hvad dælen det ene eller det andet betyder.

Jeg er der for dig efter fødslen, når du har brug for at vende den vilde oplevelse, du lige har været igennem eller har spørgsmål til det hele.

Men vigtigst: jeg er der for dig gennem HELE din fødsel! Jeg er ikke underlagt vagtskemaer, jeg har ikke andre fødsler jeg har ansvaret for – jeg er der kun for dig!

 

Fødsler handler rigtig meget om nærvær og ro og at der er skabt et trygt og tillidsfuldt ”fødselsrum”, som du kan slappe af og flyde med i og stole på, at alle de omkringværende er der for dig og vil dig dit bedste – og at de har mulighederne for det.

I dét rum vil oxytocinet flyde, veerne vil arbejde og det hele vil emme af lykke og rendyrket fødselskraft. Og det er dét rum, jeg er med til at skabe og beskytte!

 

 

At Føde

v/Mette Bangshof Engmose

 

Rådhusparken 28

3450 Allerød

Tlf 28340365

 

www.atfoede.dk

 

Mail til mig på:

 

©Copyright